Струја за Сименс

Прва фаза изградње велике трафо станице за немачку компанију Сименс приводи се крају. Електропривреда Србије уложила је 260 милиона динара у инфраструктуру. Тим поводом, руководство ЕПС-а данас је посетило градилиште у индистријској зони Собовица. Један од најмодернијих индустријских комплекса у Србији,на потезу Собовица Лужнице увелико је у изградњи. Индустријски град свакодневно добија нове атрибуте, а увођење електричне мреже један је од првих који је урађен у року.

Немачка компанија Сименс преузела је фабрику шинских возила од врло успешне компаније ,,Милановић инжењеринг,, која је лоцирана у радној зони на потезу Собовица Лужнице. Пројекат од националног значаја обухвата за почетак изградњу трафостанице која сама кошта 150 милиона динара. За индустрију представља крвоток .

Очекивања су да изградња нове трафостанице побољша квалитет снабдевања електричном енергијом на подручју општине Рача . Радове на изградњи трафостанице обишао је Милорад Грчић вршилац дужности директора Електропривреде Србије
са сарадницима.

Изградња индустријског комплекса недалеко од Крагујевца биће добра шанса за отварање нових радних места где ће посао добити неколико хиљада људи.

Радови на изградњи инфраструктуре у индустријском комплексу Милановић инжењериг и Мајнд парка увелико су у току. И људи и машине раде пуном паром. Град Крагујевац испунио је своју обавезу која се односи на довод гаса, пут до Собовице је асфалтиран а радови на изградњи хале за производњу вагона приводе се крају. Електропривреда Србије интензивно ради на завршетку послова.

Друга фаза радова подразумева изградњу јавног осветљења и водоснабдевање индустријске зоне. У Епсу наглашавају да у потпуности испуњавају један од својих основних циљева а то је поуздано, квалитетно обављање задатих послова што ће у великој мери допринети и квалитетнијем животу локалног становништва.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *