Без опуштања против Зрењанинаца

После два узастопна тријумфа пред својим навијачима, кошаркаше Радничког у суботу од 19 часова очекује гостовање зрењанинском Пролетер Нафтагасу, у утакмици 11. кола Друге лиге Србије.

Ученици Игора Тодоровића са невероватном лакоћом из кола у коло савлађују све препреке на путу ка Кошаркашкој лиги Србије.

Након убедљиве победе над Пиротом, Крагујевчани су протеклог викенда без већих проблема „архивирали“ и Младост из Смедеревске Паланке, и то са 28 поена разлике.

И поред одличних резултата, у табору крагујевачког тима немају намеру да се опусте.

Интезитет тренинга је на максималном нивоу, а сваки наредни ривал схвата се и више него озбиљно.

Од играча се захтева да буду у потпуности фокусирани и посвећени својим обавезама, посебно јер је квалитет лиге такав да сваки тренутак опуштања може бити жестоко кажњен.

Такав је случај и пред наступајуће гостовање у Зрењанину екипи Пролетер Нафтагаса, којој „не цветају руже“ у последње време.

Зрењанинци у последња три кола нису осетили сласт победе, тако да су у међувремену назадовали за три корака на табели и тренутно су осми са петнаест освојених бодова, четири мање у односу на крагујевачки састав.

Статистика јасно показује да је Пролетер, уз нишки Константин, једна од најнеефикаснијих екипа у лиги ове сезоне са 725 постигнутих поена.

На другој страни, Раднички је са 968 поена убедљиво најбоља нападачка екипа Друге лиге Србије, па се само из овог односа јасно може закључити коме припада улога фаворита у предстојећем сусрету.

Иначе, у саставу Пролетера ове сезоне су два имена добро позната симпатизерима Радничког.

У питању су Петар Беадер и Миљан Ракић, искусни играчи који су својевремено наступали за крагујевачки клуб, додуше у различитим временским интервалима.

Прошле сезоне Раднички је славио против Пролетера у Крагујевцу са убедљивих 87:66, док је у узвратном одмеравању снага било 89:84 за Зрењанинце.
Ипак, сходно тренутној форми и играчком квалитету, за очекивати је да Крагујевчани забележе још један тријумф, који би их додатно учврстио на челу табеле у смирај првог дела такмичења.

Утакмица између Пролетер Нафтагаса и Радничког игра се у суботу, 14. децембра, од 19 часова, у зрењанинској „Кристалној дворани“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *