Бидгошћ – Крагујевац путеви пријатељства

Чланови хора Прве крагујевачке гимназије са професорима боравили су у пољском граду Бидгошћу, у оквиру међународног пројекта за младе „Бидгошћ-Крагујевац путеви пријатељства“.

За њих је данас приређен пријем у свечаном салону Градске управе.

Чланови хора Прве крагујевачке гимназије и професори понели су пуно лепих утисака из Бидгошћа. Шестодневни боравак, који су обележили топло гостопримство домаћина, упознавање пољског града и дружење, завршен је заједничким концертом крагујевачког хора и оркестра из Бидгошћа.

Крагујевац и Бидгошћ су градови побратими од 1971. године. Скоро пет деценија траје сарадња у различитим областима. Једна од њих је и музика.

Члан Градског већа за образовање, Недељко Манојловић, захвалио се ученицима и професорима што су достојно представљали Крагујевац и допринели јачању пријатељских веза између два града.

Крагујевац и Бидгошћ сваке године наизменично размењују ученике. Крагујевчани ће наредне године угостити вршњаке из Пољске и имати прилику да узврате гостопримство.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *