Дан отворених врата у вртићу „Црвенкапа“

Предшколска установа „Нада Наумовић“, отворила је врата вртића „Црвенкапа“ за све оне који су желели да се упознају са радом ове установе и разговарају о темама актуленим у друштву – заштита од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања. 

„Дан отворених врата“ био је прилика да родитељи разговарају са руководством ове предшколске установе и о другим проблемима са којима се суочавају, али и пробају храну коју њихови малишани свакодневно конзумирају.

Представници родитеља из свих вртића Предшколске установе „Нада Наумовић“ окупљени у „Црвенкапи“ у Дану отворених врата имали су прилику да учествују у играма вербалне и невербалне комуникације, коју им је приредио Тим за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, који овакве сусрете организује већ четврти пут.

Вишегодишње искуство сумирано на Дан отворених врата показује да су оваква окупљања потребна.

Родитељи су имали за запослене бројна питања, од оних везаних за организацију излета и групних одлазака у позориште, преко реконструкције и уређења дворишта, до запошљавања дефектолога и логопеда.

Реконструкције вртића, како се чуло, неће бити јер је исплативије изградити нови, а забрана запошљавања у јавном сектору је препрека која стоји пред ангажовањем потребног кадра.

Највише питања било је везано и за исхрану малишана, а самим тим и завршетак реконструкције кухиње.

Последње овогодишње окупљање родитеља и васпитача завршено је дегустацијом хране. На менију је била, кажу, храна коју малишани свакодневно конзумирају.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *