До 2030. 56 одсто популације на свету биће у трећем добу

Поводом Међународног дана старијих особа у фризерском салону средње школе „Тоза Драговић“ традиционално су се улепшавале кориснице Геронтолошког центра.

Акцију бесплатног фризирања штићеница ове установе организовао је Институт за јавно здравље.

Истог дана у Геронтолошком центру одржано је предавање о последицима кардиоваскуларних болести.

Поводом Међународног дана старијих особа Институт за јавно здравље у сарадњи са Домом здравља Крагујевац, у Геронтолошком центру организовао је предавање на тему кардиоваскуларних болести.

Пошто је хипертензија једно од најзаступљенијих обољења, сматра се да половина укупне популације болује од те болести.

О последицама које хипертензија доноси и како да се спречи развој кардиолошких обољења, говорили су штићеницима ове установе стручњаци Дома здравља.

Предавању су присуствовали и ученици Медицинске школе „Сестре Нинковић“, који су им на поклон донели воће.

Процењује се да ће број старијих особа широм света до 2030. године порасти на више од 1,4 милијарде, што достиже 56 одсто од укупне светске популације.

Старење људи данас представља један од највећих успеха човечанства али је и један од највећих друштвених изазова, нарочито за стари континент јер је Европа по структури становништва сада најстарија.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *