Дом здравља у Крагујевцу опремљен најсавременијим апаратима

У крагујевачком Дому здравља лечи се 180 хиљада пацијената. Oва медицинска установа опремљена је најсавременијим апаратима.

За набавку дигиталног рендген апарата Министарство правосуђа издвојило је десет милиона динара а из градске касе обезбеђено је још три милиона.

Са употребом апарата требало би да се почне најкасније за два месеца, наводе у Дому здравља.

Крагујевац ће захваљујући овим улагањима имати први рендген апарат ове врсте у Шумадији, што омогућава бољу дијагностику и једноставнији и ефикаснији рад запослених.

Дом здравља у Крагујевцу поседује савремене апарате. Пацијентима је омогућена ултразвучна дијагностика, мамографски снимци , Екг, спирометрија.

Набавком новог 4Д ултразвука омогућује се праћење могућих поремећаја у развоју плода у пренаталном периоду.

У амбулантама у Бресници, Станову и Здравственој станици број 5 раде савремени 3Д ултразвучни апарати.

Пацијенти у Дому здравља могу да обаве ултразвук абдомена, педијатри ултразвучно прате развој кукова код деце, ради се ултразвук срца и штитасте жлезде, гинеколошки прегледи.

Набавком новог дигиталног рендгена, који ће ускоро почети са радом, омогућена је савремена дијагностика.

Према речима директора крагујевачког Дома здравља др Василија Антића, ова медицинска установа одлично је опремљена захваљујући Министарствима Републике Србије и локалној самоуправи.

У оквиру Дома здравља ради 11 градских и 17 приградских и сеоских амбуланти. О око 180 хиљада пацијената брине преко 600 запослених.

Ова медицинска установа има и богат возни парк, а 36 аутомобила користи се за потребе патронаже и кућне неге.

Нов, дигитални начин пословања, добра умреженост и оспособљеност информатичке службе поједностављује рад запослених а пацијентима омогућава бољу и ефикаснију примарну здравствену заштиту.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *