Донација Клиници за педијатрију

Чланице Кола српских сестара посетиле су Педијатријску клинику и уручиле хуманитарни пакет који је у Крагујевац послала чланица кола Босиљка Перић која живи и ради у Немачкој.

Ова симболична донација свакако ће добро доћи запосленима Дечије клинике, који интензивно воде кампању за прикупљање средстава која ће уложити за обнову ове здравствене установе у којој се лече најмлађи.

Пакет садржи око 200 памучних пелена, портикле, подметаче за повијање беба и апарате којима се мери вредност шећера у крви.

На Клиници за педијатрију у Крагујевцу годишње се хоспитализује више стотина малишана, од којих је велики број беба које користе пелене тако да је ова помоћ добродошла.

Хуманитарке окупљене у Колу вредно раде и укључене су у бројне акције.

Добродарје спроводе деценијама следећи традицију ове хуманитарне организације, а захваљијући чланици Кола Босиљки Перић која ради у Немачкој, пакет које су данас даровале Дечијој клиници, један је од начина да помогну деци која се лече.

Своју хуманитарну мисију чланице Кола српских сестара наставиће и у наредном периоду.

У плану је организовање донаторских вечера и књижевних сусрета, на којима ће прикупити новац, који ће наменити за куповину пакетића за најмлађе.

У сусрет новогодишњим и божићним празницима децу ће традиционално обрадовати играчкама, књигама, гардеробом и слаткишима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *