„Дух младости“ у Крагујевцу

 

Караван под називом „Дух младости“, који промовише Национални модел дуалног и предузетничког образовања, и обилази градове по Србији, боравио је и у Крагујевцу.

Пројекат реализује омладинска организација „Дух младости“, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Караван Дух младости посетио је и Крагујевац у циљу промоције дуалног и предузетничког образовања, спорта, бесплатног вежбања и волонтеризма младих.

У оквиру манифестације одржана је и панел дискусија о теми дуалног и предузетничког образовања.

Манифестацију је отворила Габријела Грујић, помоћник министра просвете за стратешко планирање, која је нагласила да је Крагујевац добар пример града који је ишао у сусрет дуалном образовању.

Политехничка школа из Крагујевца још од 2013. године примењује неке моделе дуалног образовања и данас има три образовна профила који су осмишљена у сарадњи са 17 озбиљних компанија.

Привредна комора Србије подржава иницијативу привредника који су препознали значај дуалног модела образовања.

Овај караван донео је у Крагујевац дух и енергију младости и нових идеја.

Крагујевац је 27. град у коме је боравио караван „Дух младости“.

Најмлађи су имали прилику да се опробају у баскету 3 на 3, малом фудбалу, као и да учествују у акцији Згиб зона, а град чији представници ураде највише згибова, као награду добија реновирање дечјег парка или спортског игралишта по жељи.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *