Економско оснаживање породице

У Книћу је данас потисано нових 125 уговора са корисницима средстава у оквиру Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја ове општине за 2017. годину, намењених подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава.

Средства за реализацију овог пројекта обезбеђена су из буџета општине Кнић и из пројекта који локална самоуправа реализује са Кабинетом министра без портфеља за демографију и популациону политику.

По Програму мера подршке за спровођење пољопривредне политике руралног развоја општине Кнић за 2017. годину потписано је нових 125 уговора са власницима пољопривредних газдинства.

Средства ће бити уложена у обнову механизације и опреме, а њихово коришћење контролисаће комисија. Пољопривредицима је додељено око 13 милиона динара.

У оквиру овог пројекта, чија је укупна вредност 32 милиона динара, средства је добило 347 власника пољопривредних газдинстава.

Од тог износа 80 одсто обезбедили су општина Кнић и Кабинет министра без портфеља за демографију и популациону политику, док је остатак обавеза корисника субвенција.

Општина Кнић наставиће да спроводи мере за подршку привреди и повећање економске моћи породица. За те намене у буџету за 2018. годину планирано је 20 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *