Европскa компјутерскa возачкa дозволa у Првој техничкој школи

Крагујевачка Прва техничка школа постала je чланица светске мреже испитних центара, Европске компјутерске возачке дозволе.

То значи да се, од сада, и у Крагујевцу може обављати тестирање за основни или персонални ниво познавања рада на рачунару, који је признат у више од 150 земаља у свету.

Европска компјутерска возачка дозвола је најраспорострањенији светски сертификат за кориснике персоналних рачунара, а сви ученици Прве техничке школе у Крагујевцу, који су из предмета Рачунарство и информатика имају оцене 4 или 5, добијају овај међународни сертификат без полагања.

Полагање испита се обавља у овлашћеним ЕЦДЛ тест центрима.

Испитни материјал, који је припремила ЕЦДЛ Фондација, у сарадњи са великим бројем стручњака из целог света, идентичан је у свим земљама.

ЕЦДЛ сертификат је потребан свим грађанима који желе ефикасније да обављају свакодневне послове, траже запослење или желе даљи напредак у каријери, у приватном или јавном сектору.

Намењен је и студентима, руководиоцима и запосленима у приватном и јавном сектору.

Кандидатима се може одобрити полагање свих испита у једном дану.

У зависности од постојећег нивоа знања, полазници могу похађати обуку у овлашћеном ЕЦДЛ тест центру, самостално се припремати уз помоћ ауторизоване литературе, односно уз помоћ апликације за обуку путем интернета или само приступити тестирању без претходне обуке.

Извештава новнарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *