Филијала Пореске управе од септембра у новом руху

Филијала Пореске управе у Крагујевцу, која покрива седам шумадијских општина, биће реновирана до 1. септембра.

Радови на згради „Безистана“, где је управа смештена, почели су 5. маја и према информацији добијеној из Министарства финансија биће завршени на време.

Радови у згради крагујевачке Пореске управе, вредни 35 милиона динара без ПДВ-а, финанисрају се из буџета, а биће преуређен хол „Безистана“, обновљена опрема, уведена климтизација и урађено подно грејање.

У међувремену је и Центар Пореске управе у Крагујевцу унапређен у филијалу, тако да ће од сада, прецизније, од јула када је на снагу ступила нова организациона шема трансформације Пореске управе, ка овој филијали „гравитирати“ порески обвезници Тополе, Раче, Лапова, Кнића, Баточине и Аранђеловца.

Током адаптације зграде у којој је смештена филијала Пореске управе у Крагујевцу рад није био прекидан. Запослени из шалтер-сале распоређени су у делу зграде који се не реновира и у подруму.

Уместо новопостављеног директора филијале Пореске управе Крагујевац Селимира Глишића, на питање како је у периоду радова у згради организован посао, Телевизији Крагујевац одговорила је прес служба Министарства финансија:

Грађани Тополе, Раче, Лапова, Кнића и Баточине у филијали Пореске управе Крагујевац у папирном облику могу да подносе пореске пријаве за порез на пренос апсолутних права за моторна возила и непокретности, порез на наслеђе и поклон, порез на држање, ношење и употребу добара и на истом месту добију решења за плаћање пореза, док грађани Аранђеловца то могу учинити у организационој јединици Пореске управе у Аранђеловцу у улици Књаза Милоша бр. 295. На свим тим локацијама, у Тополи, Рачи, Лапову, Книћу, Баточини и Аранђеловцу функционишу и даље писарнице Пореске управе на којима порески обвезници могу предати све врсте захтева.

Из министарства, такође, саопштавају да пореске пријаве грађани могу да подносе, као и до сада, у електронском и папирном облику, у свим организационм деловима Пореске управе.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *