Грузијски камерни оркестар на ОКТОХ-у

У склопу традиционалне музичке манифестације Октобру хододарје, у публици у Првој крагујевачкој гимназији се, занимљивим програмом, представио Грузијски камерни оркестар из Инголштата.

Оркестар из Немачке постоји већ пола века, а овом им је био други наступ на крагујевачком ОКТОХ-у.

Грузијски камерни оркестар основан је 1964. године и сматра се једним од заштитних лица немачког Инголштата.

Следеће године обележиће три деценије од како је добио шансу и позван да буде део културног живота града Инголштата. Први пут је у Крагујевцу наступио пре пет година.

Оркестар има укупно 16 чланова, а његов квинтет је крагујевачкој публици представио дела композитора из епоха барока и романтизма, али и дела грузијских композитора о некадашњем животу у Тбилисију.

У оквиру овогодишњег ОКТОХ-а, биће одржано шест концерата класичне музике на којима наступају престижни оркестри и музичари из целог света.

Следећи је заказан је за 15. октобар, када ће наступити Синфонијета Санкт Петербург из Русије.“Октобру хододарје” једна је од најзначајнијих и надуговечнијих манифестација Спомен-парка „Крагујевачки октобар“.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *