Књижевно вече у Првој крагујевачкој гимназији

У Првој крагујевачкој гимназији у организацији Удружења писаца Крагујевац одржано је књижевно вече под називом „Портрет писца“.

На првој у низу манифестација представљене су три књиге дугогодишње професорке гимназије и писца Љубице Жикић.

На књижевној вечери, организованој у Првој крагујевачкој гимназији, представљен је писац и бивши професор ове школе Љубица Жикић.

Радила је као професор српског језика и књижевности и добитник је више награда и признања за педагошки рад.

Представљене су три књиге објављене у периоду од 1998. до 2018. године, „Цветник женских имена“, „Приче од којих се расте“ и „Љубав светова спаја“.

О раду и делу Љубице Жикић говорили су Раденко Бјелановић, Марио Бадјук и Владимир Перић.

Ученици гимназије и Основне школе Мирко Јовановић учествовали су у музичком делу програма и говорили текстове из књига и збирке песама одабраних за прво књижевно вече у низу под називом Портрет писца.

Манифестацију која претендује да постане традиционална организује Удружење писаца Крагујевац и Прва крагујевачка гимназија. У плану су редовна окупљања и у наредном периоду.

Једну од својих песама, калифагрифски написану, ауторка збирке „Љубав светове спаја“ Љубица Жикић посветила је нашем граду и поклонила Првој крагујевачкој гимназији.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *