Колико год буде требало да уложимо у образовање – толико ћемо да уложимо

Присуство председника Србије Александра Вучића у Собовици била је и прилика да гледаоци Телевизије Крагујевац добију одговоре на питања: хоће ли „Фијат Крајслер“ остати у Крагујевцу, колико Влада Републике Србије улаже у локалне самоуправе и да ли ће бити настављени радови у Центрима изврсности Универзитета у Крагујевцу?

На наше питање „да ли ће у Крагујевцу наставити са радом фабрика аутомобила Фијат Крајслер“ председник Србије имао је веома кратак и конкретан одговор:

„Ја се надам да остаје, немамо никаквих других информација“

Влада Србије снажно подржава развој локалних самоуправа а Крагујевац има веома важно место.

Долазак Фијата оживео је град а привредну слику Крагујевца и бољитак стандарда становника Шумадијског региона покренуће долазак Сименса.

„Држава је у ово овде уложила 870 милиона, знамо ми да Крагујевац нема тај новац.

Држава Србија има тај новац, захваљујући мерама штедње, захваљујући озбиљној политици.

Не могу то да кажем увек и за све локалне самоуправе и зато највећи део локалних или добар део локалних самоуправа итекако помажемо, али овде је и локална самоуправа направила велики посао, омогућила куповину земљишта “Стрних жита”, дакле, па смо могли да правимо ову индустријску зону, и зато ће огроман број људи овде да има посао и то је веома важно“  – нагласио је председник.

На питање када ће бити настављена изградња Центара изврсности Универзитета у Крагујевцу и колико је важно улагање у младе школоване људе председник Србије каже:

„Али Центар изврсности је важан и као што је важан развој Крагујевачког универзитета за нас, јер ови људи траже одмах три стотине инжењера, где ћемо да нађемо три стотине инжењера?

Они морају да буду са крагујевачког универзитета, ко ће да долази сваки дан из Београда или Новог Сада или Ниша, тако да, у Крагујевцу ћемо морати више да улажемо у образовање и колико год буде требало толико ћемо да уложимо. Имаћемо довољно.“

Данашњи скуп на локацији нове индустријске зоне Собовица Лужнице улива оптимизам у бољу будућност Шумадије и привредни препород Крагујевца, оценио је председник Вучић.

Бенефит од доласка Сименса, поноса савремене Немачке индустрије, можемо да очекујемо, како је најавио председник Александар Вучић, већ наредне године.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *