Kонцерт популарне и евергрин музике

Лавиринт у ноћи назив је спектакуларног концерта популарне и евергрин музике.

Барбара Стрејсенд, Стинг, Мајкл Џексон, Аба, само су део програма који ће извести крагујевачки камерни оркестар Шлезингер којим ће дириговати прослављени диригент и композитор Војкан Борисављевић, а соло деонице извешће Наталија Бабић.

Концерт ће бити одржан у сали Прве крагујевачке гимназије у понедељак 20. новембра, од 20 часова.

Војкан Борисављевић

Рођен 1947. у Зрењанину. По завршеној гимназији, студирао на Филозофском факултету у Београду.

Музичко образовање стекао у београдским школама „Др Војислав Вучковић“ и „Станковић“, као и на приватним студијама у Паризу.

Уметничким радом се активно бави од 1965.године.

Kао слободан уметник у оквиру Удружења композитора Србије, са статусом истакнутог уметника, компонује музику за позориште, филм и телевизију, популарне и дечије песме, пише инструменталне композиције и аранжмане, што до сада чини неколико стотина дела различитих жанрова.

Бави се дириговањем у позоришту, на концертима, фестивалима и РТВ снимањима.

Сарађивао је са телевизијом Београд као музички сарадник и уредник од 1968.године.

Учествовао је на већем броју музичких, позоришних и филмских фестивала у земљи и иностранству, где је више пута награђиван.

Његов ауторски рад броји музику за 59 позоришних комада и мјузикaла, како у београдским театрима и театрима широм Србије тако и у театрима у Сарајеву и Софији-Бугарска.

Наталија Бабић

Наталија Бабић рођена је у Крагујевцу, где је завршила средњу музичку школу др Милоје Милојевић.

Након средње школе сели се у Италију, где више година живи и ради, а касније и студира Теорију и продукцију уметности и спектакла на Универзитету у Бреши.

Музичку каријеру започела је у Шпанији где је са бендом Гинко (предводи га композитор Слађан Јовановић, аутор инструменталног албума Гинко, издавач РТС) изводила своје композиције на енглеском и италијанском језику, као и популарну музику.

Након повратка у Италију ступа у контакт са музичким центром Palco Giovani, у коме сарађује као вокални солиста у бенду са гитаристом и композитором Андрееом Аматијем (музичка кућа Warner Chapell), који касније пише музику за реномиране италијанске вокалне солисте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *