Концертна сезона настављена наступом Јоване Радовановић и Филипа Орловића

У галерији Универзитетске библиотеке, наступом пијанисткиње Јоване Радовановић и Филипа Орловића на саксофону, настављена је овогодишња концертна сезона крагујевачког Универзитета.

Публика је чула Недовршену сонату Михаила Глинке, Концерт за алт саксофон и оркестар Анрија Томазија и друге композиције у аранжману за саксофон и клавир.

Крагујевачки уметници које повезује Средња музичка школа „др Милоје Милојевић“ где су започели своје школовање иза себе имају богато концертно искуство како у Србији тако и у иностранству.

Пијанисткиња Јована Радовановић након завршеног највишег степена студија за клавир у Украјини, наставља своје свирачко усавршавање на докторским студијама на Факултету музичких уметности у Београду.

Сарађивала је са многим признатим и еминентним пијанистима широм света а као професор у крагујевачкој Музичкој школи своје знање успешно преноси ученицима, који су до сада освојили преко 50 награда на разним такмичењима.

Због многобројних обавеза у Немачкој, где завршава мастер студије на Академији за музику и плес, Филип Орловић дуго није наступао пред домаћом публиком.

До сада је наступао у многим оркестрима у земљи и иностранству са значајним музичарима док се у галерији Универзитета крагујевачкој публици представио заједно са колегиницом на клавиру.

Публика је први пут у Унивезитетској галерији могла да чује алт сакасофон у извођењу нашег уметника лауреата на многим међународним такмичењима.

До сада је наступао са Београдском филхармонијом, Симфонијским оркестром РТС-а као и са оркестрима у Хрватској и Немачкој.

Уметнички савет Универзитетске галерије још једном је пружио прилику љубитељима музике да уживају у некима од најлепших дела класичне музике.

Посетиоци су чули дела Глинке, Тудора и Дебисиа а дугим аплаузом на крају концерта вратили извођаче на подијум који су их наградили још једним од валцера за соло и алт саксофон.

Наступом Јоване Радовановић и Филипа Орловића настављена је концертна сезона Универзитетске галерије, а Крагујевчани ће на овом месту током године видети неке од најбољих извођача инструменталне музике.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *