Kонкурс за 29 медицинских сестара и техничара

Клинички центар у Крагујевцу запослиће 29 медицинских сестара и техничара.

Услови за пријем у радни однос дефинисани су законом а медицинско особље које ће бити примљено мора да има одговарајућу стручну спрему, положен стручни испит, радно искуство од најмање две године.

Свака медицинска сестра или техничар који аплицирају за посао морају да испуњавају још једана услов: а то је психофизичка способност за рад у сменама. На овакав корак Клинички центар се одлучио због одласка знатног броја средњег медицинског кадра на рад у иностранство.

Клинички центар у Крагујевцу примиће у стални радни однос медицинско особље јер је ову здравствену установу у последње време напустило 54 медицинских техничара и сестара и осам лекара.

Понуда страних послодаваца за рад медицинског особља у земљама Европске Уније, који су плаћени троструко више у односу на Србију, привукла је велики број медицинског особља које напушта радна места у земљи и одлази на рад у иностранство.
Због ове чињенице у овдашњем Клиничком центру отвориле су се позиције за нова радна места.

Кадровски планови сваке медицинске установе одређују се на основу врсте услуга.

Ко ће добити посао у Клиничком центру зависи од бројних параметара, стручног мишљења које даје главна сестра клинике и надзорна сестра одељења које имају комплетан увид у рад средњег медицинског кадра.

У Клиничком центру у Крагујевцу лечи се око 2 милиона пацијената са подручја централне Србије. У оквиру клинике раде 24 клинике.

Ова медицинска установа располаже са 1180 болничких места. У предходне две ипо године, број радника медицинске струке повећан је за 225 новопримљених.

Тренутно, на својим радним местима је 1360 техничара и 465 лекара различитих специјалности.

Министарство здравља и Комисија за запошљавање Владе републике Србије имају последњу реч када је у питању запошљавање нових кадрова у здравственим установама на територији Србије, што ће бити и у овом случају пресудно.

У Клиничком центру у Крагујевцу годишње се у амбулантама прегледа 450 хиљада пацијената, 42 хиљаде хоспитализује, обавља се преко 20 хиљада операција.

Медицинске сестре и техничари примају зараду од 36 до 40 хиљада динара. У односу на обим посла који обављају неопходно је примити на десетине здравствених радника свих профила, уједињени су у оцени пацијенти и руководство овдашњег Клиничког центра.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *