Конкурс за упис на докторске, мастер и специјалистичке студије Факултета медицинских наука

Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, који је својим научно-наставним радом и постигнутим резултатима препознат од стране најрелевантнијих светских институција и захвљујући коме је, ове године, Универзитет у Крагујевцу по први пут увршћен на Шангајску листу, за област Медицина – Клиничка медицина – расписао је конкурс за упис у школској 2019/20. години на студијскe програмe:

  1. Докторске академске студијеДокторска школа
  2. Мастер академске студије „Менаџмент у систему здравствене заштите
  3. Специјалистичке академске студије за стицање назива специјалиста фармације.

Студијски програм докторских студија остварује се у току три школске године или шест семестара.

На прву годину докторских академских студија Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу може се уписати укупно 98 студената, и то:

– 6 студената чије се студије финансирају из буџета и
– 92 самофинансирајућа студента.

Школарина на овом студијском програму износи 140 000,00 динара.

Програм мастер академских студија Менаџмент у систему здравствене заштите траје једну школску годину а стицањем дипломе на овом студијском програму испуњава један од обавезних услова за избор директора здравствених установа утврђених у члану 115. Закона о здравственој заштити („Сл.гласник РС“ бр. 25/2019).

Школарина за овај студијски програм износи 200.000 динара и може се уплатити у 12 месечних рата.

На прву годину специјалистичких академских студија Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу може се уписати укупно 48 студената.

Студијски програм специјалистичких академских студија остварује се у току једне године у укупном обиму од 60 ЕСПБ, а школарина износи 150.000,00 динара и може се уплатити у 12 једнаких рата.

Детаљније о сва три студијска програма можете се информисати на сајту Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу: medf.kg.ac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *