“Корешподенција“ на Јоакиминтерфесту

Другог дана Међународног позоришног фестивала ЈоакимИнтерфеста наступили су глумци Звездара театра са представом “Корешподенција”.

Представа по тексту Борислава Пекића у драматизацији Борислава Михајловића Михиза поново је заживела.

Овог пута у режији Горчина Стојановића.

Прва поставка комада “Корешподенција” Атељеа 212 имала је премијеру 1980. године када су неке од упечатљивих улога оствариле легенде српског глумишта, Бата Стојковић, Зоран Радмиловић, Мира Бањац, Ружица Сокић и други.

Епитет култне представе добила је након 22 године успешног извођења пред пуним салама широм региона.

Драматизацију по тексту једног од најзначајнијих писаца српске књижевности Борислава Пекћа урадио је Борислав Михајловић Михиз.

Две деценије касније ванвременска прича поново је заживела у режији Горчина Стојановића.

Пичу о имућној цинцарској породици Његован пренели су глумци Звездара театра који су достојно наследили своје старије колеге.

Млађа генерација глумаца је на свој начин дала свој допринос представи без много дијалога, заснованој на писмима и телеграмима што и разликује овај комад од других.

У представи играју: Бранислав Лечић, Аница Добра, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић.

Сала театра била је испуњена до последњег места.

Припремио Иван Ганић, читала Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *