Краљевачко позориште на великој сцени КСТ-а

Краљевачко позориште представило се крагујевачкој публици култним комадом „Сумња“ Џона Патрика Шенлија.

Шенли је за овај комад добио Пулицерову награду, а како је „Сумњу“ видео редитељ Југ Ђорђевић, Крагујевчани су имали прилике да виде у Књажевско-српском театру.

Ова представа прва је сарадња редитеља Југа Ђорђевића са Краљевачким позориштем и у периоду од априла до новембра побрала је чак пет награда на релевантним позоришним фестивалима.

Ово није прва сарадња краљевачког и крагујевачког позоришта с обзиром на то да имају већ две представе у копродукцији. Међутим, Краљевчани се први пут представљају драмом и тематиком која тера на размишљање.

Краљевачко позориште одржало је и два округла стола на фестивалима на којима су играли „Сумњу“ јер је тематика саме представе осетљива.

Гостовање Краљевачког позоришта није једино у новембру. У Књажевско-српском театру најављују и представе других театара у Србији.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *