Марко Сомборац и Војислав Вукомановић у Народној библиотеци

Међународна стрип конференција “Крагујевац, године осме” одржана је у Народној библиотеци „Вук Караџић“, која је и овога пута била домаћин љубитељима добре књиге и стрипа, а са посетиоцима су се дружили Марко Сомборац и Војислав Вукомановић.

Током трајања конференције отворена је и изложбено-продајна берза стрипа.

Стрип – култура уско је повезана са другим стваралачким дисциплинама као што су музика, филм и књижевност па тако свако окупљање привлачи велики број посетилаца.

Програм, Међународне стрип конференције “Крагујевац, године осме” настављен је цртањем и писањем посвета, а бројни посетиоци могли су још једном да се увере у невероватан таленат сатиричара Марка Сомборца, чији цртежи и најтежи проблеме стварности претварају у штиво за смех до суза.

Вече за љубитеље стрипа обележило је и представљање књиге “Исповест црне кутије” аутора Војислава Вукомановића.

Велико интересовање суграђана за ову манифестацију у Народној библиотеци Вук Караџић, потврдило је да је стрип култура све популарнија у 21 веку.

Извештава новинарка РТК Ива Илић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *