Медицински факултет организовао Дан отворених врата

Традиционално, Факултет медицинских наука у Крагујевцу и ове године организовао је манифестацију Дан отворених врата.

Будући студенти имају могућност да се упознају са студијским програмима, начином студирања, као и припремом за полагање пријемних испита на Факултету, који ове школске академске године уписује 42. генерацију студената.

Дан отворених врата Факултета медицинских наука у Крагујевцу је прилика за будуће студенте да се непосредно упознају са студијским програмом, могућностима практичне, теоријске наставе, организацијом рада високошколске Установе која је основана далеке 1977. године.

Поред студијских програма медицине, стоматологије и фармације, презентован је и нови програм – Психологија који ће у првој генерацији образовати 30 академских грађана.

Будући бруцоши током манифестације могу да виде кабинете, лабораторије, амфитеатар, једном речју простор где се одвија настава и сазнају какав је систем предавања и вежби, који подразумева рад у малим групама и рад са менторима.

Матуранти Прве крагујевачке гиманзије и средње медицинске школе „Сестре Нинковић“ деценијама уназад, најбројнији су претенденти за индекс Медицинског факултета.

Будући кандидати, још увек средњошколци, благовремено су информисани о студијским програмима, настави, процедури припреме за пријемни испит и уписа на Факултет.

До пријављивања за упис, Факултет медицинских наука, сваке суботе отвараће своја врата за све заинтересоване будуће студенте, који посетом Факултету директно могу да се упознају са свим фазама студирања.

Од припреме за пријемни испит и полагања, преко наставе, па све до каснијег усавшавања.

Ова крагујевачка високошколска Установа спремна је за 42. генерацију будућих доктора.

Извештава новинарка РТК Љубица Гужвић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *