Министар Шарчевић: Штета у гимназији око 20 милиона динара

Према првим проценама штета након пожара у Првој крагујевачкој гимназији износи око 20 милиона динара, рекао је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић након обиласка ове школе.

Санација гимназије била је тема данашњег састанка министра Шарчевића са градоначелником Радомиром Николићем, представницима Шумадијског управног округа, Школске управе и руководства Прве крагујевачке гимназије.

Према речима градоначелника Крагујевца Радомира Николића, школа је обезбедила пројекте за инвестициона улагања, а с обзиром на то да је ово институција од националног значаја, држава мора да помогне у њеној реконструкцији.

Пожар у Првој гимназији отворио је питање зашто институције од националног значаја, попут ове, имају дозволу за изнајмљивање својих просторија.

Након обиласка Прве крагујевачке гимназије, министар Шарчевић одржао је радни састанак са градоначеником Крагујевца, представницима Шумадијског управног округа, Школске управе и руководства школе, на коме је био речи о санацији гимназије.

Једно је сигурно, инсталације су очуване и према речима Славице Марковић директорке Прве гимназије, ресорно министарство и Школска управа одлучиће када ће почети настава у овој школи.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *