Мост пријатељства у школи „Свети Сава“

Руска делегација у којој су биле јавне и личности из културе, је у школи „Свети Сава“ је за ученике организовала олимпијаду из руског језика, мајсторски час сликарства и декоративно-примењене уметности сликања на металу, али и концерт руске и српске музике. Организатор ове необичне манифестације је Удружење сународника и пријатељства „Свет“.

У намери да промовише руску културу у Крагујевцу, делегација сачињена од културних и јавних личности Русије посетила је основну школу „Свети Сава“.

Циљ је, кажу, да унапреде српско-руско образовање кроз језик, сликарство, уметност и музику.

Организатор ове манифестације је Удружење сународника и пријатељства „Свет“.

Чланови овог удружења сматрају да је организација образовних и културних програма од великог значаја, јер се тако негује историја и традиција оба народа.

Основна школа „Свети Сава“ годинама уназад има добру сарадњу са руским удружењима.

Негујући пре свега руски језик, у овој школи направили су мост пријатељства између крагујевачких ученика и народа Русије.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *