Надарени ученици Медицинске школе

Крагујевчанин Никола Вуловић, припрема се за светски шапионат средњошколаца у познавању географије, Верица Буџовић очекује конкурс на тему „Сто година од Великог рата“ како би послала своју песму,

а Лазар Новићевић листа научне радове, истражујући добре и лоше стране кофеина, како би и ове године заслужио место у Петници.

Заједничко им је да се сво троје припрмају за студије медицине и да похађају средњу Медицинску школу „Сестре Нинковић“ у Крагујевцу.

Припреме Николе Вуловића за светско такмичење у географији почеле су у октобру, а биће завршене у јануару.

Надарени средњошколци крагујевачке Медицинске школе слободно време проводе и у проучавању научних радова, јер место у некој од лабораторија у Истраживачкој сатници Петница од њих то захтева.

Лазар Новићевић је неколико пута био, али жели да се тамо врати и следеће године.

Верица Буџовић се школује за хирурга, али таленат за поезију, када не учествује на конкурсима, дели са посетиоцима сопственог сајта.

Сво троје их, кажу, повезује љубав према медицини и своју будућност виде у клиничким центрима.

Неки од њих сањају ЦЕРН. До тада ће, ван редовног школовања, слободно време проводити проучавајући књижевност, географију и прелиставати научне радове не би ли спојили лепо са корисним – усвојили нова знања, пропутовали светом и побрали по коју локлану, регионалну и светску награду.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *