Награда за путопис „Откривање Јордана“

Удружење „Снага пријатељства“ из Београда четири године заредом организује конкурс који промовише ауторе најлепших прича и песме са путовања.

Људи трећег животног доба надарени за писање поезије и прозе а имају преко 60 година могу да пошаљу своје рукописе које оцењује стручни жири.

Најбољи радови су награђени и објављени у зборнику „Ризница сећања“.

У „Кутку за квалитетније старење“ у Црвеном крсту, Крагујевчанки Мирослави Матић уручена је награда за путопис „Откривање Јордана“ у коме ауторка износи своја запажања и успомене приликом боравка у овој далекој земљи.

„Ризница сећања“ је занимљива публикација у којој су објављене најлепше приче и песме, путописи из Србије и иностранства времешних људи који су описали своја искуства са путовања.

На конкурс је пристигло преко 160 радова. Стручни жири који је оцењивао најбоље ауторске текстове из земље и региона сврстао је најбоље у публикацију која је представљена у Кутку за квалитетније старење Црвеног крста.

Из Крагујевца је на конкурс послато неколико ауторских текстова о путовањима али је жири похвалио причу о Јордану професорке енглеског језика и преводиоца у пензији Мирославе Матић.

Циљ конкурса је подстицање на креативност људи трећег доба који су имали богато искуство и лепе успомене приликом путовања по Србији али и у земљама Европе и света.

Богато животно искуство пензионерима омогућава квалитетне креативне активности.

На тај начин побеђују усамљеност, отуђеност, успешно превазилазе вишак слободног времна, стварају и друже се.

Писање о путовањима чува лепу успомену на време када су били радно активни.

Аутори најбољих радова награђени су тродневним путовањем по Србији.

Могу да поведу најбољег пријатеља или члана породице.

Међу наградама су предвиђене и вечере за двоје, као и поклони.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *