Најављен штрајк оружара због отказа Драгану Илићу

Запослни у предузећу „Застава оружје“ најављују штрајк, уколико председник Синдикалне организације фабрике, Драган Илић не буде враћен на посао.

У знак подршке Илићу, коме је уручен отказ уговора о раду, радници су данас организовали једночасовни штрајк упозорења.

Испред старе Управне зграде Заставе, окупио се већи број представника синдикалних организација из Крагујевца и грађана.

Председник синдиката наменске тврди да му је отказ уручен јер се није чекирао при изласку из фабрике, мада наша екипа данас није имала увид у тај документ.

Са друге стане, руководство фабрике се овим поводом јуче и данас није оглашавало.

Председник Синдикалне организације предузећа „Застава оружје“ Драган Илић поручио је телефоном преко разгласа колегама које су данас организовале једносатни штрајк упозорења да нема одустајања од захтева и да ће инсистирати да се повуче одлука о његовом отказу.

Илића је јутрос сачекала и забрана уласка у круг фабрике. Речено му је да је допуштено да синдикалне активности организује у „Плавој сали“, али да тај простор, према његовим речима, није предвиђен за деловање синдиката.

Подршку Илићу упутило је више од 30 колега из различитих синдикалних организација и удружења.

Како је најављено, обустава рада, од сат времена, трајаће до понедељка.

Ако се до тада не повуче одлука о отказу уговора о раду Драгану Илићу, радници фабрике „Застава оружје“ за понедељак најављују генерални штрајк.

Председник синдиката наменске тврди да му је отказ уручен јер се није чекирао при изласку из фабрике, мада наша екипа данас није имала увид у тај документ.

Са друге стане, иако смо покушали да ступимо у контакт са менаџментом крагујевачке фабрике, данас нисмо добили одговор.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *