Нејвеће интересовање за Факултет медицинских наука

За полагање пријемног испита за упис у прву годину студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу конкурисало је 3.450 кандидата, што је за око 300 мање од укупног броја слободних места.

О трошку државе моћи ће да се школује 2.400 студената, док ће 1.375 самофинансирајућих бруцоша за школарину морати да издвоје од 39.000 до 170.000 динара.

Највише кандидата, по 600, уписују Економски и Правни факултет у Крагујевцу. Највеће интересовање будућих бруцоша и ове године је за Факултет медицинских наука, где за једно место конкурише више кандидата.

Међутим, на велика врата враћају се студије инжењерства, а посебну пажњу привукао је нови студијски програм Психологије.

Будућим студентима интегрисаних академских и струковних студија Универзитета у Крагујевцу на располагању је велики број студијских програма. Они који не успеју да упишу жељени факултет у првом року, следећи шансу имаће у септембру.

Афирмативне мере, које доносе више бодова, могу да искористе особе са ивалидитетом, припадници ромске националности као и држављани Републике Србије који су у предходној школској години средњу школу завршили у иностранству.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *