Николић: Све већи број инвеститора

Компаније Вакер Нојсен и Јанг Фенг ће крајем ове и почетком следеће године отворити две нове фабрике у којима ће бити запослено најмање 700 радника, изјавио је, у емисји Епицентар, градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

Он је рекао да су ови инвеститори купили две парцеле. Са Вакер Нојсеном, који је од града купио 10 хектара, се О проширењу капацитета преговарало чак 10 година, док је Јанг Фенг комапанија која је мање позната крагујевачкој јавности и која је купила парцелу од пет хектара, објаснио је Николић.

Вакер Нојсен се бави производњом грађевинских машина и опреме, док Јанг Фенг производи делове за ауто-индустрију.
Коментаришући стање у градској каси, градоначелник је нагласио да су јавне градске финансије стабилне и да град редовно измирује своје обавезе.

У овом тренутку не постоји могућност да град уђе у ванредну финансијску ситуацију, рекао је Николић и додао да у овој години неће бити субвенција за градска предузећа, изузев за ЈКП Шумадија.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *