Нови теренац из Крагујевца до краја године у Војсци Србије

Ново војно теренско возило „Застава НТВ“, произведено у сарадњи привредног друштва Застава Терво и Војно-техничког института, показало је изузетне маневарске способности на свим испитним вожњама.

Очекује се да до почетка октобра буду завршена сва теренска испитивања, а да до краја године постане део опреме Војске Србије.

Тестирање возила приводи се крају, а реч је о озбиљном извозном адуту наменске индустрије Србије.

То се показало и на приликом недавног учешћа предузећа „Застава Терво“ на сајму војне опреме, на коме су многе земље из Северне Африке и Блиског истока исказале интересовање за куповину овог теренског возила.

Предност српског „теренца“ је у бољим такозваним динамичким карактеристикама од конкурентских модела у свету.

Ново теренско возило произведено је у бившој Заставиној фабрици камиона и то у две варијанте као комби са продуженом кабином за превоз 8 војника и са кратком кабином, за транспорт оруђа и материјала.

Ове верзије су предвиђене за вучу терета до 1,7 тона.

Модел новог теренског возила припрема се и за друге кориснике као што су јавна предузећа и то Електропривреду Србије, Србијашуме, Србија воде као и Скијалишта Србије.

Иначе, сви делови и склопови крагујевачког теренца, осим мотора, мењача и вешања, произведени су у Србији.

Очекује се да до почетка октобра буду завршена сва теренска испитивања, а да ново теренско возило из Крагујевца, до краја године постане део опреме Војске Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *