Објављене нове збирке задатака за завршни испит осмака

У изради збирки задатака које ће ђацима приближити модел питања на завршном испиту у јуну и омогућити им да самостално вежбају и проверавају стечена знања учествовало је око сто наставника из основних и средњих школа и са факултета, чиме је осигуран њихов квалитет.

Задаци су усклађени са наставном праксом и образовним стандардима.

У Школској управи у Крагујевцу наводе да је штампање нових збирки још један од начина који ученицима и наставницима може да послужи за утврђивање знања и усмери их да на завршном испиту у јуну покажу најбоље резултате.

Збирке задатака за припему осмака за завршни испит из матерњег језика, математике и комбинованог теста са питањима из биологије, географије, историје, физике и хемије, садрже по 450 задатака распоређених на основни, средњи и напредни ниво.

Представљају заједничко издање Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Просветног прегледа.

У Школској управи у Крагујевцу најављују да ће пробни завршни испит за осмаке бити организован 27. и 28. марта, када ће бити симулиран завршни испит који је планиран за јун.

То је добар начин да се провери стечено знање ђака и укаже на пропусте и недостатке које би требало отклонити до полагања завршног испита.

У основним школама наводе да сваки предметни наставник има обавезу да одржи 10 допунских часова у оквиру ваннаставних активности.

Концепција завршног теста подразумева примену стеченог знања током школовања.

На подручју Шумадије евидентирано је нешто мање од 3 хиљаде осмака.

У Крагујевцу ће завршни испит полагати око 1800 ученика осмог разреда.

Од марта до јуна ђаци ће имати прилику да отклоне пропусте у учењу и припреме се за завршни испит који ће бити организован 17., 18. и 19. јуна, после кога следи упис у средњу школу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *