Обнова и уређење путева

У току су радови на обнови локалног пута у селу Лужнице, који је прикључак на државни пут, у дужини од 3,4 километара.

Извођач је Предузеће за путеве Крагујевац, а предвиђено је да радови, уколико временски услови дозволе, буду завршени до краја јуна.

У Предузећу за путеве Крагујевац најављују интензивне радове на уређењу сеоске путне инфраструктуре и то у селима Корман, Ђурисело, Доње и Горње Грбице, Маслошево и деоница пута Трмбас – Букоровац.

Асфалтирање свих седам путних деоница биће завршено до почетка августа и коштаће 250 милиона динара.

У селу Лужнице у току су радови на обнови локалног пута, а реч је о замени комплетног асфалта и крпљењу ударних рупа, у дужини од 3400 метара.

Локални пут представља прикључак на Државни пут 25, који Шумадију повезује са Београдом. Реконструкцијом ове путне деонице, биће олакшан и свакодневни живот мештана овог села, а бројна домаћинства више неће пролазити лошим сеоским путем који је изграђен управо тамо где има највише људи.

У наредном периоду, интензивно ће се радити на уређењу сеоске путне инфраструктуре. На територији града Крагујевца, на исти начин, биће уређено 3500 метара пута Маршић – Корман, у Маслошеву 3150 метара и Ђуриселу 2400 метара.

Планирана је и реконструкција путева у селима Горње и Доње Грбице у укупној дужини од 5100 метара, као и деоница пута Трмбас – Букоровац, где ће бити уређено 1800 метара.

Радове изводи Предузеће за путеве Крагујевац, а укупна вредност инвестиције је 250 милиона динара.

Инвеститор је предузеће Путеви Србије, на иницијативу градоначелника Крагујевца, Радомир Николића.

Иначе, очекује се да асфалтирање ових седам деоница на територији града Крагујевца буде завршена до почетка августа.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *