Обука ученика за рад на ЦНЦ машинама

У Средњој стручној школи до краја године биће отворен тренинг центар за кадрове који недостају махом фирмама из металопрерађивачког комплекса.

Ради се о обуци кадрова за рад на најсавременијим ЦНЦ машинама са компјутерским управљањем. У опремање центра биће уложено 200 хиљаде евра.

ЦНЦ тренинг центар је пројекат који Средња стручна школа, реализује са немачком организацијом ГИЗ, градском управом и седам компанија.

Тако ова школа постаје центар за континуирано, формално и неформално образовање.

До краја године биће отворен тренинг центар за кадрове који недостају махом фирмама из металопрерађивачког комплекса.

Тексимп је добављач и донатор једне од индустријских машина високог квалитета, а до краја године стићи ће две глодалице и један струг са компјутерским управљањем.

Овај пројекат је одржив јер ће се на новим машинама наставити са производњом котви за преднапрезање бетона намењен Институту за испитивање материјала у Београду.

Средња стручна школа је од стране министарства просвете идентификована као модел школа која би била пример добре праксе и другим школама.

До краја године планирана је још једна обука, у оквиру пројекта Министарства просвете и организације УНИДО.

У оквиру ЦНЦ тренинг центра до краја 2019 године биће обучено 48 полазника за рад на машинама са компјутерским управљањем.

У обуке се могу укључити и полазници са сродним струкама и знањима, и незапослени који су у евиденцији Националне службе за запошљавање.

У овој школи већ ради центар за роботику и аутомехатронику који је отворен по доласку Фиата у Крагујевац.

У плану је да уз сарадњу са привредом, буде отворен и тренинг центар за завариваче.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *