„Одрази се“ -Позоришни сусрети ученика гимназија Србије

У току су традиционални Позоришни сусрети ученика гимназија Србије. Представе се изводе на сцени Књажевско српског театра. На 22. сусретима представља се 14 гимназија из Србије.

У организацији Ученичке организације Сопче и Ђачког парламента Прве крагујевачке гимназије уз сарадњу са управом школе организовани су 22. позоришни сусрети ученика гимназија Србије.

Сусрети су осмишљени као добра прилика за упознавање и дружење ученика али и приближавање позоришне уметности младима.

Први сусрети су орагнизовани 1996. године на иницијативу ученика Специјалног математичког одељења Прве крагујевачке гимназије и успешно трају већ више од 20 година.

Овогодишња традиционална манифестација одржава се под слоганом „Одрази се“.

Четрврте вечери наступила је позоришна трупа Београдске гимназије „Милош Црњански“ из Београда са представом „Ромео и Јулија, неочекивано весела трагедија“.

Најпознатије Шекспирово дело било је инспирација многим уметницима па тако и гимназијалцима из Београда али у неком другом смислу.

Ансамбл петнаестогодишњака кроз интересантан текст понудио је свежину, забаву и хумор али и навео на питање да ли су то Ромео и Јулија какве познајемо.

Сигурно је да нису али али је зато публика имала јединствену прилику да види Ромеа И Јулију како ђускају уз трубаче Дејана Петровића И Горана Бреговића.

Трочлани жири у саставу Војин Васовић редитељ, Јасмина Димитријевић глумица и Павле Јозић драматург на крају фестивала одлучиће која је ће то представа од 14 одиграних понети титулу најбоље.

Завршна свечаност предвиђена је за недељу 22. април док ће ревијална представа Покондирена тиква гимназијалаца из Козарске дубице бити изведена у петак 20. Априла.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *