Осмомартовска фијакеријада – весели дефиле прошао градом

Поводом дана жена, спортско коњички клуб „Шумадинац 2018“, организовао је фијакеријаду. Том приликом одржан је дефиле запрега и јахача.

Централним градским улицама Крагујевца, продефиловала је осмомартовска фијакеријада, а грађани су уживали у променади кочија и липицанера.

У свечаној вожњи учествовало је десетак фијакера двопрега и четворопрега и исто толико јахача.

Осмомартовски дефиле организовао је спортско коњички клуб „Шумадинац 2018“.

Фијакеријада је кренула са сајмишта и зауставила се код Крста, где су њени учесници, поводом осмог марта, дамама, поделили 101 каранфил.

Следећа фијакеријада, коју ће организовати спортско коњички клуб „Шумадинац 2018“, одржаће се 17. априла, испред Правног факултета.

У мају је планирано још два дефилеа и још таквих до новембра.

Вожња фијакерима је стари обичај, у ком су некада, учествовали сви чланови породице, и млади и стари, како би симболизовали јединство и слогу.

У Србији, први фијакер упрегнут је пред конаком Јеврема Обреновића, у Шапцу, тадашњег господара шабачке нахије и брата кнеза Милоша Обреновића.

Извештава новинарка Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *