Отворен 9. Међународни сајам туризма

Девети међународни сајам туризма и сеоског туризма отворен је данас на Шумадија сајму.

Сајам је отворила помоћница министра трговине, туризма и телкомуникација Рената Пинџор, а после презентације документарног филма „Дивостинка- шест миленијума Шумадије“, чланови Центра за неговање традиционалне културе Абрашевић извели су игре из Шумадије.

Током три сајамска дана планирано је низ едукативних и забавних програма.

Богата презентација туристичких дестинација у земљи и иностранству окупила је велики број излагача и посетилаца.

Деветогодишња сајамска традиција туризма и сеоског туризма на Шумадија сајму обогаћена је и сајмом зимнице.

Осим београдског и новосадског сајма туризма овај сајам у Крагујевцу једна је од најзначајнијих манифестација које промовише српске дестинације.

Крагујевчки сајам туризма је од великог значаја за цео регион, изјавила је на отварању помоћница министра Рената Пинџор.

Организатори једне од највећих и најпосећенијих сајамских манифестација у Крагујевцу су Градска тиристичка организација и Шумадија сајам.

Ученици Туристичко угоститељске школе „Тоза Драговић“ представили су своје кулинарско умеће, а међу 125 излагача на сајму су и власници винарија и дестилерија, туристичких организација Србије, Војводине, Црне Горе, БиХ , сеоских домаћинстава.

Посетиоци кажу да је овогодишња сајамска понуда разнолика и да ће у понуди по свој прилици бити за свакога по нешто.

Први пут у Крагујевац су на сајам дошле су и жене из Тузланског кантона које су се представиле рукотворинама и специјалитетима из свог краја.

Током три сајамска дана биће организовано низ едукативних и забавних програма, а улаз и паркинг за посетиоце су бесплатни.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *