Отворен научни скуп „Фестивал квалитета“

У организацији Центра за квалитет Универзитета у Крагујевцу данас је свечано отворен тродневни традиционални научни скуп Фестивал квалитета 2019, који ће трајати до 1. јуна.

У оквиру ове стручне манифестације одржаће се 13. интернационална и 46. национална конференција о квалитету, као и 4. Национална конференција о квалитету живота.

Фестивал квалитета 2019 је традиционални скуп који је окупио научнике, стручњаке и професионалце из најширих области квалитета и стандардизације.

Пријављено је преко 150 научних радова, при чему је значајан број радова пристигао од иностраних аутора из 30 различитих земаља.

Циљ овог научно-стручног скупа је да на једном месту окупи међународне експерте из индустрије и представнике академских установа, како би се размениле идеје и представили резултати актуелних пројеката.

Ове године забележено је и присуство великог броја представника европских универзитета и институција.

У оквиру презентације међународних и домаћих пројеката, истакнути научници одржали су предавања на тему квалитета и безбедности руског свемирског програма, обезбеђења квалитета у BMW, могућности финансирања малих и средњих предузећа и резултата најважнијих националних пројеката који су усмерени ка унапређењу квалитета високог образовања.

Скуп се одржава под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства за иновације Републике Србије, а уз подршку Града, Привредне коморе и ИКТ кластера.

Суорганизатори овог скупа су Универзитети у Подгорици и Источном Сарајеву и Асоцијација за квалитет и стандардизацију.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *