Пепео из Енергетике ће се привремено одлагати у Јовановцу

Депонија Јовановац којом управља ЈКП “Чистоћа“ одређена је за привремену локацију на којој ће се одлагати неопасан отпад – пепео и шљака из “Енергетике“.

Одлуку су донели чланови Градског већа на седници одржаној у уторак 7. новембра како би се обезбедило континуирано обављање комуналне делатности и несметано снабдевање града топлотном енергијом. Локација је привремена, до промене технологије производње топлотне енергије.

Иницијативу за доношење такве одлуке почетком новембра упутило је то привредно друштво које због тешке економске ситуације, отежаном великим дуговањима, није у ситуацији да обезбеди депоновање неопасног отпада на други одговарајући начин.

У иницијативи “Енергетика“ је навела да је у току поступак јавне набавке за промену технологије супституције котлова на угаљ – котловима на природни гас, као и да је израдила класификацију електрофилтерског пепела и шљаке код овлашћене инститиције, о чему поседује извештаје.

На данашњој седници Градско веће донело је и одлуку о одобравању средстава за ублажавање и санирање штете у износу од 454 789 динара.

Од 92 захтева, чак 90 се односи на штету на стамбеним објектима насталу због олујног ветра у невремену које је почетком септембра захватило територију Крагујевца, док су преостала два надокнада штете на сточном фонду због уједа паса луталица.

Извор: kragujevac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *