Планула куповина станова у центру Крагујевца

Понуда на тржишту некретнина на територији Крагујевца последњих година је солидна.

Највећа потражња влада за јефтинијим, односно становима мање квадратуре, које су за инвеститоре најскупљи.

Tржиште у Крагујевцу је стабилно већ годинама, односно купују се станови у старијим стамбеним јединицама, али и новоградњи.

Најјефтинија је куповина стана у изградњи. У последње време примећено је да су скоро сви станови у центру Крагујевца продати.

Двособан стан од 50 квадрата на територији Крагујевца може се купити по цени од 650 до 1300 евра, по квадратном метру, кажу у агенцијама за продају некретнина. Цене варирају у зависности од насеља, квадратуре и зграде.

Агенти за продају некретнина, кажу да се разликује понуда, самим тим и цена станова у Вашаришту, насељу Звезда, Центру и Ердоглији. Што је већи стан, нижа је цена по квадрату.

Највећа потражња влада за гарсоњерама, подједнако и у старој и у новој градњи, јер станови мање квадратуре подразумевају и мање месечне трошкове, што је купцима најважније. За градитеље оне су најскупље, али тржиште формирају потребе купаца.

Локација, опремљеност и грејање, Крагујевчанима су најбитнији код куповине стана.

Станови се у великом броју купују у нашем граду и то на луксузним локацијама, у улици Николе Пашића у неколико нових зграда, скоро сви су продати.

На 20 хиљада квадрата колика ће бити површина зграде у изградњи, од 130 завршених станова продато је 128 станова за 24 месеца.

Слика са тржишта некретнина у Крагуејевцу показује да је до сада најбољи периоди за продају некретнина лето и зима.
Занимљиво је да последњих година, пред новогодишње и божићне празнике, сународници који раде у иностранству долазе на одмор и све више траже да купе неку нову некретнину.

Поред гастарбајтера, највише заинтересованих за куповину станова у Крагујевцу има и међу родитељима чија деца студирају на овдашњем Универзитету.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *