Почела грејна сезона у Крагујевцу

Грејна сезона у Крагујевцу почела је јутрос на време и без већих проблема. После успешно завршеног ремонта Застава Енергетика је спремна за редовно снабдевање топлотном енергијом потрошача у Крагујевцу.

На залихама има довољно енергената. Грејна сезона трајаће до 15. априла наредне године.

Урађен је планирани ремонт постројења, а како уверавају из Застава Енергетике, за грађане ове сезоне неће бити зиме.

Уговорена је редовна испорука природног гаса. Снабдевени су довољним количинама других енергената, односно мазута, угља, уља за ложење.

На залихама има 37.000 тона угља, које су довољне за пола грејне сезоне, затим 1300 тона мазута за два месеца.

Са Србија гасом Енергетика је потписала уговор о редовној испоруци природног гаса за котлове у Застави и Клиничком центру.

Прогнозе за јесен кажу да михољско лето ове године не заостаје, па зато радијатори у октобру неће бити топли током целог дана.

Снабдевање грађана топлотном енергијом одвијаће се према висини спољне температуре.

Тренутно јутарње и вечерње температуре су ниже,па ће грејање у тим интервалима бити редовно.

Уколико се наставе температуре преко 20 степни у току дана, Енергетика ће преко дана искључивати системе у складу са одлуком о снабдевању града топлотном енергијом.

Грејни дан, при уобичајеним зимским условима, траје од 6 сати и 30 минута до 21 час и 30 минута. Суботом и недељом грејање почиње нешто касније од 7 до 22 часа.

Извештава новинарka РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *