Подељено свих 100.000 ваучера за одмор у Србији

Министарство трговине туризма и телекомуникација доделило је свих сто хиљада ваучера за субвенционо коришћење годишњег одмора у Србији.

За ову акцију искоришћена су сва буџетска средства у 2018. години. Међу многобројним туристичким дестинацијама у Србији нашао се и Крагујевац а хотел Лама је широм је отворио врата за госте из Србије.

Акција са ваучерима је завршена али и даље остаје могућност доласка туриста у наш град који би били смештени у овом хотелу. Угоститељи се надају посетама и очекују госте.

Мера подстицаја домаћег туризма дала је одличне резултате а најзаинтересованији за коришћење ваучера били су становници Београда, Новог Сада, Ниша, Панчева и Крагујевца.

Најтраженије дестинације биле су бање Србије а велико интересовање туристи су показали и за планинска одмаралишта.

Крагујевац ове године обележава два века од проглашења прве престонице модерне Србије па је долазак у наш град туристима из наше земље могао да буде веома занимљив.

На дестинацији Шумадије налазе се бројни манастири, музеји, гастрономска понуда је богата а Крагујевац нуди и низ културних садржаја.

Угоститељи су спремно чекали госте али ни један гост из Србије није искористио ваучер иако је било интересовања.

Грађанима Србије је на располагању било 1200 категорисаних објеката а право да користи ваучер имали су пензионери, они који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање или запослени чији лични доходак не прелази 60 хиљада месечно.

У 2018. години било је више туриста који су користили ваучере за субвенционисани одмор у односу на прошлу годину и то за 35 одсто.

У крагујевачким хотелима се надају да ће ипак гостију бити у Крагујевцу без обзира што је акција министарства завршена.

Крагујевац и околина представљају атрактивно место за одмор. Интересовање за континентални туризам је све више изражено па се хотелијери и сеоски домаћини надају гостима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *