Подршка ЕУ инклузији Рома

Градско веће на седници одржаној 11. јуна утврдило је предлог одлуке о изради Плана детаљне регулације неформалног насеља “Корман“ и упутило одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање.

План обухвата површину од око два хектара а циљеви израде ПДР – а поред осталог су дефинисање правила уређења и грађења, развој комуналне инфраструктуре, дефинисање услова и мера заштите животне средине, природних и културних добара, енергетске ефикасности, приступачности и заштите од елементарних непогода и несрећа.

Планско подизање стандарда квалитета изграђене средине и комуналне опремљености неформалног насеља Корман свеукупно ће побољшати услове живота припадника локалне и ромске заједнице. Постојање адекватне планске документације омогућава формирање предуслова за будуће опремање насеља неопходном саобраћајаном и комуналном инфраструктуром. Планска документација омогућава подизање квалитета животне средине и уклањање фактора који негативно утичу на хигијену и здравље становништва. Средства за финансирање израде плана биће обезбеђена из Програма који финансира Европска унија “Подршка ЕУ инклузији Рома“ – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома, која је расписала конкурс за доделу бесповратних средстава за финансирање израде планских докумената.

У скупштинску процедуру Градско веће упутило је и предлог Плана детаљне регулације “Дела Радне зоне Крагујевац и Зоне пословања – Сервис 2“.

Чланови већа донели су и одлуку о одобравању посебних програма осам спортских организација за чију ће реализацију бити опредељено 2,6 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *