Подршка Европске уније инклузији Рома

Стална конференција градова и општина упутила је позив за подношење предлога пројеката у оквиру Програма подршке Европске уније инклузији Рома који финансира Европска унија.

Програм се састоји из три компоненте, а представљена је и Грант шема. Максимални износ који може да се додели једном гранту је до 60 хиљада евра.

Укупан износ средстава који је доступан у оквиру Грант шеме је 2 милиона евра. Од тога милион и четиристотине хиљада евра за запошљавање ромског становништва и 600 хиљада евра за борбу против дискриминације и за промовисање равноправности Рома.

Максимални износ који може да се додели једном Гранту је до 60 хиљада евра. Главни корисници су локалне самоуправе, градови и општине широм Србије.

Општи циљ програма је оснаживање свеукупног положаја ромске популације, као и израда урбанистичких планова и техничке документације за подстандардна ромска насеља.

Програм ИПА 2016. финансира Европска унија, а главни корисник је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Спроводи се од децембра 2017. године до децембра 2020. године. Рок за подношење целокупне пријаве предлога пројекта је 18. фебруар 2019. године.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *