Политехничка школа обележила 164 године постојања

Политехничка школа у Крагујевцу обележила је 164 године постојања и рада. Том приликом речено је да су активности школе усмерене су на модернизацију наставе и што квалитетније образовање ученика.

Најављено је да ће од наредне школске године бити уведен још један смер – индустријски механичар.

Када је кнез Александар Карађорђевић 14. марта 1854. године декретом основао Занатску школу при Тополивници, била је то прва установа такве врсте у Србији.

Данас је Политехничка школа са око 1.400 ученика и 200 наставника највећа у држави.

На пригодној свечаности поводом обележавања 164 године рада, директор Синиша Којић рекао је да руководство и запослени непрестано раде на модернизацији наставе.

Представници локалне самоуправе истакли су да Политехничка школа бројним пројектима и активностима на пољу међународне сарадње доприноси промоцији града изван Србије.

Међу бројним гостима, обележавању годишњице присуствовали су и некадашњи наставници Политехничке школе. Најстарији гост био је Милорад Пантић који ће ускоро напунити 99 година.

Допринос обележавању 164 године постојања Политехничке школе дали су и ученици, чланови драмске секције, који су извели представу под називом „И бог створи наставника“.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *