Потписан 21 споразум између Србије и Русије

Руски председник Владимир Путин посетио је данас Србију. Он је данас у Београду разговарао са председником Србије Александром Вучићем о унапређењу економске и других видова сарадње.

Том приликом потписано је више од 20 споразума. Том приликом Пуртин је председнику Србије уручио орден Александра Невског.

Након разговора са Владимиром Путином, председник Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија поуздан партнер Русији и да је са руским председником постигнут висок степен саггласности о разним темама.

Током посете разоварало се о јачању економске сарадње, инфраструктурним пројектима, војној сарадњи, изградњи гасног Турског тока. Незаобилазна тема била је и Косово и Метехија. Потписано је више од 20 споразума о сарадњи у свим областима.

Путин је изјавио да је уверен да ће сарадња две државе бити на вишем нивоу. Он је најавио значајне инвестиције и подршку Србији у вези са Косовом и Метохијом.

Путин је захвалио председнику Вучићу на позиву да посети Србију и грађанима на топлом пријему. Он је нагласио да очекује да се до краја године потпише споразум Србије и Евроазијске уније, као и да ће се пратити напредак реализације потписаних споразума.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *