Повлашћени превоз за 40.000 грађана Крагујевца

Повлашћени градски превоз на територији града Крагујевца по евиденцији може да оствари око 40.000 грађана.

Ово право остварују старији од 65 година, ученици основних и средњих школа и одређене категорије особа са инвалидитетом.

Захтев за бесплатне картице за јавни превоз се подноси Градској агенцији за саобраћај.

Град Крагујевац од самог почетка функционисања јавног превоза, за најмлађе, најстарије и грађане са здравственим проблемима обезбеђује бесплатан превоз, а та пракса није изостала ове године.

Као и претходних, већина корисника повлашћеног превоза упозната је са процедурама и критеријумима по којима се може остварити ово право.

Ученици основних и средњих школа у својим школама се пријављују за бесплатан градски превоз.

Право на повлашћен јавни градски превоз имају и особе са одређеним инвалидитетом, односно: ратни војни инвалиди, глува и наглува лица, слепа и слабовида лица, лица оболела од церебралне парализе, дечје парализе и плегије, лица оболела од мишићне дистрогије, мултипле склерозе, особе које су прошле трансплантацију органа лица, бубрежни болесници, добровољни даваоци крви, који су крв дали више од 75 пута и друге инвалидне категорије.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *