Присуство школских полицајаца смањило број прекршаја

Поводом почетка школске године, у сали Друге крагујевачке гимназије, припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу и представници Школске управе одржали су састанак на коме је анализирано стање безбедности у школама током претходне школске године.

Подаци показују да је евидентан смањен број извршених прекршаја, што је резултат присуства школских полицајаца у основним и средњим школама.

На састанку је презентован и план активности за школску 2019/20. годину.

Састанак коме су присуствовали представници Полицијске управе у Крагујевцу, школски полицајци, директори основних и средњих школа као и представници тимова који се баве заштитом деце од насиља одржан је пети пут по реду, пред почетак нове школске године.

Циљ окупљања је анализа стања безбедности у прошлој школској години са акцентом на приоритете који су планирани за школску 2019/20. годину.

Анализом стања безбедности у прошлој години приметан је смањен број извршених прекршаја што је, као је речено, резултат присуства школских полицајаца у основним и средњим школама.

Сарадња између службеника полицијске управе Крагујевац и наставника у основним и средњим школама је из године у годину све боља.

По речима представника Полицијске управе, стање безбедности на подручју Крагујевца је на задовољавајућем нивоу.

Приоритет за наредни период биће унапређивање целокупне безбедности у зонама школа као и нови програм основне безбедности деце на коме ће радити како полиција, тако и наставни кадар.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *