Проглашена ванредна ситуација у Крагујевцу

Штаб за ванредне ситуације Крагујевца прогласио је ванредну ситуацију на територији града.

Ова одлука је донета у циљу превенције од поплава и што бржем санирању последица.

Док је на снази ванредна ситуација биће ангажована сва комунална предузећа и механизација на решавању проблема насталих током обилних падавина.

Највеће проблеме у крагујевачким насељима изазвало је изливање кишне канализације, а настала штета је материјална и надокнадива.

Након обилних падавина у Крагујевцу, поједина насеља и домаћинства су претпела штете у подрумским просторијама и двориштима.
Штета је искључиво материјална и надокнадива. Из превентивних разлога, да не би дошло до већих последица, на седници Штаба за ванредне ситуације донета је одлука о проглашењу Ванредне ситуације на територији Крагујевца.

Проглашењем ванредне ситуације, у приправности су све надлежне службе и градска комунална предузећа, а организована су и давдесетчетворочасовна дежурства.

Комуналне услуге на територији града реализују се према утврђеном распореду, без проблема.

Сва расположива механизација:цистерне за отпушавање и шест екипа са пумпама за избацивање воде из подрума су на терену.

У преподневним сатима Ситуационом центру стигло је око 120 пријава грађана за санирање последица изливања канализације, за свега пар сати решено је 50 посто проблема грађана.

Веће проблеме у крагујевачким насељима направила је бујица која је однела делове неасфалтираних путева, насутих ризлом, па мештани остају одсечени од главног пута.

Сви водотокови првог и другог реда на територији града су под контролом. Река Ждраљица се вратила у своје корито, речно корито Лепенице има још простора да прими воду, а река Грошница до изливања има још два метра и 80 центиметара.

Проблеме које су изазвале обилне падавине, грађани могу пријавити на број Ситуационог центра 0800 112 113.

Извештава новинарка РТК Марина Г. Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *