Промоција специјализованих ИТ одељења

Специјализована информатичка одељења, са посебним наставним програмом прилагођеним усмеравању ученика ка ИТ сектору, од наредне школске године биће формирана у средњим школама широм Србије.

Првој крагујевачкој гимназији, у којој су будући ИТ стручњаци школовање започели пре четири године, одобрено је проширење броја одељења.

О условима уписа, пријемном испиту и наставном плану и програму специјализованих ИТ одељења данас су могли да се информишу мали матуранти Основне школе „Светозар Марковић“.

Ученици осмог разреда Основне школе „Светозар Марковић“, Лазар Симић и Томислав Манојловић, своју будућност виде у ИТ сектору.

На путу до остварења тог циља дели их, за почетак, пријемни испит за упис у специјализовано информатичко одељење у Првој крагујевачкој гимназији, за који се озбиљно припремају. Ови мали матуранти сигурни су у своје знање, а неуспех на пријемном испиту не разматрају као опцију.

Мали матуранти Основне школе „Светозар Марковић“, заинтересовани за упис у специјализовано ИТ одељење, на данашњој презентацији могли су да добију све неопходне информације о припремној наставу, пријемном испиту, роковима за пријављивање и полагање, условима уписа и наставном плану и програму.

Прва крагујевачка гимназија организује бесплатну припремну наставу за полагање пријемног испита за упис у ИТ одељења. Од наредне недеље часови ће се одржавати уторком и четвртком.

Пријављивање заинтересованих кандидата за полагање пријемног је 11. и 14. маја у Првој гимназији, у којој ће 3. јуна бити организовано и полагање.

На пријемном се може освојити највише 240 поена, а да би се кандидат нашао на списку оних који су положили треба да има више од 120 поена.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *