Рафаел Буђардини почасни доктор наука Факултета медицинских наука

На Универзитету у Крагујевцу, професор доктор Рафаел Буђардини промовисан је за почасног доктора наука Факултета медицинских наука.

Буђардини је иначе, редовни професор најстаријег универзитета у Европи у Болоњи.

Одлуку о додели титуле италијанском педагогу раније је Сенат Универзитета утврдио на предлог овдашњег Факултета медицинских наука.

Овом приликом одржана су предавања професора доктора Веселина Митровића и Сузан Прајс који су промовисани као гостујући професори.

Предавања на тему „Улогу Миозин активатора и инхибитора у терапији срчане инсуфицијенције и хипертрофичне кардиомиопатије“ и о „Будућности кардио интензивне неге“, на Универзитету у Крагујевцу одржали су, гостујући професори Факултета медицинских наука који су се овом темом представили колегама и јавности.

Факултет медицинских наука у Крагујевцу деценијама уназад остварује изузетну сарадњу са водећим научницима, истраживачима и професорима европских и Универзитета широм света.

Свечаној промоцији и додели почасног доктората и титули почасног доктора наука Универзитета у Крагујевцу, присусатвовали су проректор Универзитета, представници града као и декани и професори факултета Крагујевачког универзитета.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *